25 Şubat 2022 Cuma

Facebook yorum beğen hile şifresiz

Facebook yorum beğen hile şifresiz

 

Facebook, yüz milyonlarca kullanıcısının şifrelerinin düz metin olarak saklandığını doğruladı. Çalışanlar 2012 yılına kadar bu şifrelere erişebildiler ve bunları arayabildiler. Şirket, çalışan istismarına dair bir kanıt bulunmadığını söylese de, güvenlik ihlali kendi tarafında bir takım başarısızlıkları vurgulamaktadır. Örneğin, çalışanlar şirket içi sunucularda şifrelenmemiş parola verilerini günlüğe kaydetmek için uygulamalar oluşturdu.

Şirket, kullanıcı gizliliğini sağlamak için her türlü çabayı gösterirken, uzmanlar platformdaki telefon numaralarını kullanmanın getirdiği güvenlik riskleri konusunda uyarıyorlar. Güvenlik uzmanları, Facebook'taki telefon numaralarının platformlar arasında aranabilir olmasından endişe duyuyorlar. Bu numaralar iki kullanıcı arasında özel bir iletişim veya özel bir iletişim olsun, birbirlerini gözetlemek için kullanılabilirler. Bu bilgiler şifreli tutmak güvenli tutacak.

Facebook ile ilgili bir başka güvenlik kaygısı, güvenlik uzmanlarının telefon numaralarının reklam ve pazarlamada kullanımıyla ilgili endişelerini dile getirmesiyle Mart ayında geldi. Sayılar artık birden fazla platformda aranabilirdi. Birinin Facebook'ta kayıtlı bir telefon numarası varsa, birisi tarafından kötüye kullanılabilir. Facebook'un telefon numaralarını kullanmaya başladığında eleştiriyle karşılaşması şaşırtıcı değil. Bu numaralar artık reklamverenler ve pazarlamacılar tarafından kullanıcıları hedeflemek ve kullanıcıları izlemek için kullanılıyor.

Facebook yorum beğen hile şifresiz
4/ 5
Oleh
Yorumlar


EmoticonEmoticon