25 Şubat 2022 Cuma

Facebook beğeni hilesi şifresiz 2021

Facebook beğeni hilesi şifresiz 2021

 

Şirket, mesajlaşma platformlarını şifrelenmemiş tutmak için baskıyla karşı karşıya. İletileri şifrelemek kolay kolluk görevlileri taciz izleme için savunuyorlar. Ancak, bu basit bir karar değildir. Dikkate alınması gereken birkaç önemli konu var. Facebook'un doğru kararı nasıl verebileceği aşağıda açıklanmıştır: tüm mesajlarını şifreleyin. İlk olarak, kişisel bilgileri halka sızdırmaktan kimin sorumlu olduğu sorusu var.

İNGİLTERE içişleri bakanı, Facebook'ta uçtan uca şifrelemenin yetkililerin suçluları yakalamasını zorlaştıracağı konusunda uyardı. Hayır kurumu NSPCC, Birleşik Krallık'ta gizlilik ve güvenlik ticaretini tartışmak için bir etkinlik düzenledi. Çevrimiçi çocuk cinsel istismarının çoğunluğunun özel mesajlar yoluyla gerçekleştiği konusunda uyarıyorlar, bu nedenle tüm iletişimleri şifrelemek istismar riskini artıracaktır. Bu argüman yeni değil.

2016 Yılında Facebook, mesajlaşma servisine Gizli Konuşmalar adlı bir özellik ekledi. Bu özellik, Sinyal uçtan uca şifrelemeyi kullanır ve kullanıcıların yakalanmalarından korkmadan mesaj gönderip almalarını sağlar. Bu özellik kullanıcı tarafından devre dışı bırakılabilir ve servis aracılığıyla gönderilen mesajlar gönderilmeden önce şifrelenir. Mesajlar daha sonra beş saniyeden 24 saate kadar belirli bir süre sonra kendi kendini imha eder. Mesajlar önce Facebook sunucusundan ayrılmadan önce şifrelenir ve daha sonra alıcılarına ulaştıklarında yeniden şifrelenir. Şifreleme olmamasına rağmen, mesajın bir kopyası Facebook sunucularında saklanır.

Facebook beğeni hilesi şifresiz 2021
4/ 5
Oleh
Yorumlar


EmoticonEmoticon